Silmämeikki tuo katseeseen syvyyttä

Silmämeikki koostuu ripsiväristä, rajauksista ja luomiväristä. Myös pohjustustuotteilla sekä valo- ja peitekynällä ovat omat tärkeät roolinsa onnistuneen silmämeikin luomisessa. Kulmakarvojen muotoilu ja ripsien taivutus ovat seikkoja, joilla lisäät huoliteltua ja raikasta vaikutelmaa.

Avarra katsettasi ripsien taivutuksella

Ripsien taivutus tekee silmistämme ”säihkysilmät” filmitähtien tapaan. Ripset on hyvä taivuttaa ennen ripsivärin levitystä. Ripsientaivutus avaa katsetta ja sopii joskus jopa yksistään silmien meikiksi! Taivutus tapahtuu ripsentaivuttajalla, jonka kahden silikonipinnan väliin ripset painetaan hellävaraisesti. Jos taivutukseen halutaan tehoa, voi taivuttajat pinnat lämmittää hiustenkuivaajalla. Aloita ripsien taivutus tyvestä ja etene kohti ripsien kärkiä. Taivutuksia kannattaa tehdä useampia ripsien koko mitalle, jotta taivutus ei näytä liian jyrkältä. Muista myös kulmakarvojen siistiminen ja muotoilu! Niillä luot kasvoille kauniit kehykset.

Pyöräytä ripsivärin harjaa pullossa

Ripsivärin levitys aloitetaan alaripsistä, jos alaripsiin halutaan väriä. Alaripsien tyveen harjattu kevyt väri näyttää siistiltä. Alaripsien kärjet voi jättää harjaamatta.  Yläripsissä väriä voi ensin levittää ripsien yläpinnalle, jolloin myös vaalea tyvi saa väriä. Yläpinnan jälkeen on vuorossa ripsien alapinta. Siksakmainen liike auttaa ripsivärin harjauksessa. Jos ripsiväriä levitetään useampia kerroksia, on ripset hyvä kammata värikerrosten välillä. Ripsiharjaa ei kannata pumpata pullossa, sillä pumppaamalla pulloon joutuu ilmaa ja ripsiväri kuivuu nopeammin. Sen sijaan voit pyöräyttää harjaa pullossa, jolloin harjaan tarttuu kunnolla väriä. Sekä ripsivärin että silmänrajauskynän ikä pidentyy viileässä säilytyksessä.
 
Ripsiväri tulee aina puhdistaa silmäripsistä ennen nukkumaan menoa. Ripsiin jäänyt väri saattaa katkaista silmäripsiä. Puhdistuksessa tulee olla hellävarainen, sillä ripset haurastuvat liian kovakouraisesta käsittelystä.

Pehmennä rajausta häivytinkärjellä

Rajaus korostaa ja tarvittaessa korjaa silmän muotoa. Nuorelle iholle rajauksen teko on helppoa. Silmän luomi on sileä ja kynä liikkuu luomella vaivattomasti. Nuorelle iholle sopivat tavallisen kynän lisäksi nestemäiset ja tussimaiset silmänrajausvärit. Aikuiselle iholle on syytä valita rajauskynä tai käyttää luomiväriä rajaukseen. Luomen iho on usein nuorta ihoa rasvaisempaa ja luomi on poimuttunut. Aikuisella iholla onkin syytä välttää rasvaisia ja juoksevia rajausvärejä.

Rajauksen tekemisen aloitat luomien pohjustuksella. Pohjustukseen sopivat varsinaiset pohjustustuotteet tai meikkivoide ja puuteri. Aloita rajauksen piirtäminen luomen keskiosasta. Etene kynän kanssa pienin vedoin kohti luomen ulkonurkkaa. Jätä kynän jälki kapeaksi silmän ulkonurkassa. Palaa sitten takaisin silmän keskiosaan ja piirrä siitä rajaus silmän sisänurkkaan. Häivytä rajaus sisänurkasta. Piirtäessäsi rajausta voit tukea kättäsi poskipäähän. Myös kulmakarvojen kohotus avaa luomen ihoa, jolloin rajaus on helpompi piirtää. Jos haluat pehmentää rajausta, voit käyttää pehmennykseen häivytinkärkeä. Erityisesti aikuisilla naisilla rajauksen pehmentäminen näyttää hyvältä silmämeikissä. Silmänrajauksen voi tehdä myös alaluomelle, jotta yläluomen rajaus ei näyttäisi liian raskaalta.   

Jos käytät pluslinssisiä silmälaseja, suosi tummia rajauksia. Pluslasit suurentavat silmiä ja tummilla rajauksilla saat silmille pienemmän vaikutuksen. Vaaleat helmiäissävyiset luomivärit suurentavat silmiä entisestään, jolloin rypyt ja juonteet korostuvat. Pluslasien käyttäjien on syytä tehdä rajaukset erityisen siististi, sillä lasien suurentava vaikutus tuo esiin aukot rajauksissa. Miinuslasien käyttäjät voivat puolestaan suurentaa silmiään taitavilla rajauksilla.

Muistathan, että ripsiväri ja silmänrajauskynä ovat henkilökohtaisia ehostustuotteitasi. Vältä lainaamasta tuotteita tulehdusriskin vuoksi. Meikkituotteet on myös uusittava tietyin väliajoin, jotta tuotteet eivät aiheuta ärsytystä silmille.